Acasă Anchete SCANDAL ÎNTRE PRIMĂRIA AFUMAȚI ȘI CNAIR

SCANDAL ÎNTRE PRIMĂRIA AFUMAȚI ȘI CNAIR

DISTRIBUIȚI

Primăria Afumați a amendat CNAIR

Compania de Srumuri merge înainte și experimentează după modelul ”suedez”

Primăria Afumați a amendat cu 100.000 lei C.N.A.I.R pentru executarea fără autorizație de construire a lucrărilor de ”montaj parapet metalic elastic cu cabluri pe D.N.2 / km 12+500-km 14+500”. Această lucrare încalcă solicitările anterioare ale Primăriei Afumați cu privire la înființarea celor trei treceri de pietoni pentru trei stații noi ale R.A.T.B-ului, respective stația Mert (Dalan), DN.2 – Km 13+200, stația Dragon Maxim (Tehnoelectric) DN.2 – Km. 13+450 și stația Notariat Deal DN.2 – Km 14+300.

”Atragem atenția asupra modului de lucru al acestei instituții care nu colaborează cu autoritățile locale pe raza cărora efectuează lucrări fără a ține cont de particularitățile locale, blocând accesul cetățenilor din comuna Afumați la un mijloc de transport în comun, aceștia fiind nevoiți să parcurgă între unu și trei km pentru a avea acces la serviciile RATB”, susține într-un comunicat Primăria Afumați.

În ultima perioadă au existat două decese având drept cauza directă lipsa trecerilor pentru pietoni, giratoriilor și a semafoarelor, respectiv lipsa accesului cetățenilor la transportul în comun, şcoli etc.

”Comuna Afumați se clasează ca punctul negru nr. 1 pe DN2 aflându-ne în imposibilitatea de a proteja cetățenii pe tronsonul de drum aflat în administrarea CNAIR”, se mai arată în comunicat.

De partea cealaltă, reprezentanţii CNAIR spun că amenda este ilegală şi că au contestat-o în instanţă, iar despre ocolul pe care oamenii vor fi nevoiţi să îl facă, așa cum susține primăria, ”pe linie dublă continuă nu se poate întoarce, iar pietonii nu pot trece pe sector de drum dacă nu există trecere de pietoni”.

Lucrarea este o premieră pentru ţara noastră. Conceptul, adus din Suedia, este un experiment. Dacă dă roade, iar accidentele se vor reduce ca număr, va fi implementat pe mai multe drumuri.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here