Acasă Anchete Scandal Reșița – Snagov în Liga 2

Scandal Reșița – Snagov în Liga 2

DISTRIBUIȚI

CSM Reșița și Sportul Snagov (fostă Damila Măcica și Metalul Reșița) au același acționar, contrar regulamentelor fotbalistice

”Dosarul FCSB – Clinceni” are un corespondent în Liga 2. Contrar regulamentelor fotbalistice, Consiliul Local Reșița apare pe lista acționarilor și la CSM Reșița, și la Sportul Snagov. Părțile se duelează în documente, iar FRF investighează cazul, la solicitarea patronului ilfovenilor, Cătălin Rufă. Enormitatea din Liga 1, unde Clinceniul era controlat prin interpuși de Gigi Becali, își găsește un corespondent la zi și în Liga 2.

Mai precis, conform documentelor de la Registrul Comerțului, Consiliul Local Reșița (44,44%) și Asociația Metalul Reșița (11,11%) se află printre acționarii a două grupări din divizia secundă: CSM Reșița și Sportul Snagov!

În vara lui 2013, patronul Cătălin Rufă prelua clubul vâlcean Damila Măciuca, pe care-l muta în Valea Domanului, sub denumirea de Metalul Reșița. Se parafa atunci un contract de asociere în participațiune cu autoritățile locale, pe o durată de 49 de ani. Adică până în 2062!

Idila s-a rupt însă în 2016, când Rufă a fost alungat și a adus echipa la porțile Bucureștiului, schimbându-i iar numele, în Sportul Snagov. Urmele asocierii par să fi rămas însă vii până astăzi, când același Consiliu Local Reșița e finanțator și la CSM, și la Sportul. La ultimii însă doar scriptic, fiindcă banii se duc eminamente către gruparea proaspăt promovată din L3.

Litigiul a aprins însă spiritele pe axa Reșița – Snagov – FRF, iar federația instrumentează cazul, după o sesizare a lui Cătălin Rufă. Acesta spune că ”nu mă interesează să fie retrogradat CSM-ul, nici nu știu prevederile exacte în materie, am anunțat FRF pentru a nu fi acuzat că am tăinuit o ilegalitate, adică obligativitatea de finanțare din partea Consiliului Local Reșița către două cluburi rivale în liga secundă. Nu-mi explic cum le-a scăpat celor de la federație această chestiune când au verificat dosarele de licențiere, prin comisia de certificare, condusă de Auraș Brașoveanu”. – mai multe pe Gsp.ro, Foto – FB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here