Acasă Info Local  Schimbarea prefecților decurge greu

 Schimbarea prefecților decurge greu

DISTRIBUIȚI

prefectiGuvernul Ponta a schimbat într-o singură zi 33 de prefecți

 În timp ce PSD și ALDE critică schimbarea prefecților din funcție, copreşedintele PNL Alina Gorghiu îşi exprimă nemulţumirea că evaluarea acstora de către Guvern decurge prea lent. Ea a spus la RFI că Executivul a schimbat ”o mână de prefecţi” şi susţine că sunt ”milioane de exemple de abuzuri ale prefecţilor pesedişti în funcţie”.

Alina Gorghiu vrea ca evaluarea prefecţilor să decurgă mai rapid: ”Nemulţumirea este că în opinia mea, evaluarea pe care Guvernul o face pe aceşti prefecţi este foarte înceată. Rezultatele acestei evaluări sunt destul de greu de văzut, pentru că a schimbat o mână de prefecţi, în condiţiile în care Ponta a schimbat într-o singură zi, dacă nu mă înşel, vreo 33 de prefecţi”.

Gorghiu speră ca premierul să nu se lase ”intimidat de vociferările PSD şi ale aliaţilor săi”: ”Cert este că e necesară această depolitizare a administraţiei şi a fost unul dintre angajamentele pe care Guvernul Cioloş şi le-a asumat la momentul la care a discutat susţinerea Cabinetului său în Parlament, inclusiv cu Partidul Naţional Liberal. Dar am încredere că nu se va lăsa domnul Cioloş influenţat sau intimidat de vociferările PSD şi ale aliaţilor săi. Găsim milioane de exemple de abuzuri ale prefecţilor pesedişti în funcţie. Mergând prin ţară, am putut constata cum o hotărâre judecătorească definitivă, prin care un primar de exemplu este condamnat definitiv la închisoare nu este demis din funcţie de prefect şi luaţi cazul Olt, sunt trei comune unde primarii PSD condamnaţi definitiv rămân în funcţie, pentru că prefectul PSD îi tratează altfel decât cere legea”.

Gorghiu declară că ”PNL nu a propus nici măcar un singur prefect, n-am făcut propuneri. Mă bucur în schimb că văd că se mişcă ceva. Este însă nevoie cred şi de o dezbatere mult mai amplă pe acest subiect, pentru că într-un viitor apropiat va trebui să stabilim şi noi foarte clar cine sau care sunt acei funcţionari publici care vin şi pleacă odată cu Guvernul”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here