Acasă Cultura ŞCOALA GIMNAZIALA NR. 1 PANTELIMON, O UNITATE DE TOP PENTRU EDUCAŢIA ILFOVEANĂ

ŞCOALA GIMNAZIALA NR. 1 PANTELIMON, O UNITATE DE TOP PENTRU EDUCAŢIA ILFOVEANĂ

DISTRIBUIȚI

by www.photoflorian.comEste de notorietate faptul că elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din Pantelimon au obţinut de-a lungul timpului  numeroase premii şi diplome la concursuri naţionale şi internaţionale. Rezultate deosebite au fost înregistrate şi la olimpiadele şcolare. Toate acestea, evident, sunt rezultate care atestă dăruirea cadrelor didactice, dar şi implicarea financiară consistentă, în toate proiectele derulate, din partea Primăriei Pantelimon şi a primarului Marian Ivan.

Având în vedere tendința de creștere a numărului de locuitori ai orașului, este de așteptat ca numărul copiilor să evolueze, acest aspect punând presiune asupra autorității publice locale pentru asigurarea capacităților de învățământ suficiente și la parametri de funcționalitate optimi. Există încă deficiențe în asigurarea sălilor de clasă pentru acoperirea curriculei școlare a tuturor elevilor, așa cum se întâmplă de fapt în toate localitățile din județ. Administrația locală se va concentra în perioada imediat următoare pe renovarea tuturor școlilor, va încerca să atragă dotări de ultimă generație și să rezolve problema locurilor în sălile de clasă în raport cu numărul elevilor.

În scurt timp va fi dată în folosință sala de sport a școlii, iar în ceea ce privește a doua sală de sport aceasta se află, deja, în construcție la sediul din strada Mioriței. După cum ne-a declarat primarul Marian Ivan, în ceea ce privește unitatea de învățământ cu clasele I – VIII, aceasta va intra în reabilitare totală în anul 2015, în timpul vacanței de vară. Modificările vor consta în mansardarea și reabilitarea termică a clădirii, vor fi schimbate geamurile, parchetul și ușile, pentru aceasta fiind alocate 500 milioane de lei vechi.

 O nouă grădiniță în orașul Pantelimon 

 În orașul administrat de Marian Ivan va fi construită o nouă grădiniță, proiectul urmând a fi realizat în asociere cu Consiliul Județean Ilfov. Pentru aceasta investiție vor fi alocate 3,3 milioane de euro, din care 500.000 de euro vor reprezenta contribuția C.J. Ilfov. Grădinița va avea o capacitate de 250 de locuri, iar clădirea va avea parter, două etaje și mansardă. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here