Acasă Uncategorized Şcolile ilfovene, pregătite pentru înscrierile la clasa pregătitoare

Şcolile ilfovene, pregătite pentru înscrierile la clasa pregătitoare

DISTRIBUIȚI

Prima etapa a înscrierilor la clasa pregătitoare 2018 începe în 5 martie, când se depun cererile tip de înscriere la şcolile alese. Documentele se depun fie online, fie direct la sediul şcolii. Această etapă de înscriere la clasa pregătitoare se desfăşoară până la data de 23 martie 2019.

Metodologia prevede că la clasa pregătitoare sunt obligatoriu înscrişi copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2018, inclusiv, în timp ce copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie 2018 pot fi înscrişi în clasa pregătitoare cu condiţia să dea un test de evaluare psihosomatică.

Pentru a veni în ajutorul părinţilor care îşi vor duce pruncii pentru prima oară la şcoală, toate unităţile de învăţământ din Ilfov organizează Ziua Porţilor Deschise. Programarea este disponibilă pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov – http://www.isjilfov.ro/…/Centralizator_ZIUA_POR%C5%A2ILOR_D…

 

 La TELVERDE doar cu noroc pot fi obținute informații

 

De asemenea, TELVERDE 0800.080.345 ar trebui să stea la dispoziţia părinţilor ilfoveni de luni până joi în intervalul orar 8.00 – 16.30 şi vineri în intervalul orar 8.00 – 14.00. Din păcate, la capătul firului, de cele mai multe ori nu răspunde nimeni.

Pentru Consiliul Judeţean Ilfov şcoala este o prioritate şi investiţiile vor continua şi în 2019, susține Consiliul Județean Ilfov. ”Astfel, construim la Ciolpani o grădiniță cu program prelungit, de 120 de locuri, la Ciorogârla, sat Dârvari, una cu 100 de locuri și la Ștefănești o altă grădiniță, cu 60 de locuri.. Am încheiat contractul de execuție și urmează să înceapă lucrările de reabilitate și extindere pentru grădinița cu program normal din Petrești, comuna Corbeanca. În același stadiu ne aflăm și cu grădinița Transcom, din Popești-Leordeni. La Periș construim o grădiniță cu 75 de locuri, pentru care suntem în procedură de achiziție lucrări. La Găneasa vom finaliza construcția școlii gimnaziale din Șindrilița, dotată și mobilată pentru a putea primi 200 de elevi. La Dobroești suntem în procedură de achiziție pentru construcția unei clădiri care va găzdui un after-school de 75 de locuri, după cum şi la Domneşti se va construi un after-school”, susțin reprezentanții CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here