Acasă Politic Se coace un Pol de Centru Stânga pentru prezidențiale și parlamentare

Se coace un Pol de Centru Stânga pentru prezidențiale și parlamentare

DISTRIBUIȚI

Sociolgul Marius Pieleanu ar fi prezentat în ședința conducerii PSD, când Viorica Dăncilă a fost desemnată să candideze la funcția supremă în stat, un alt sondaj față de cel apărut în presă la momentul respectiv.

Pieleanu a luat în calcul o prezență la vot de 40% în primul tur scrie Comisarul.ro.

Sondajul îl are în frunte pe Klaus Iohannis – 36%, urmat de Dan Barna – 27%, Viorica Dăncilă – 16%, candidatul Pro România – 5%, candidatul PMP- 4%, candidatul UDMR – 4%, Călin Popescu Tăriceanu –  4% și alți candidați – 4%.

La Ponta s-ar fi apăsat pe buton și se fac presiuni mari asupra lui să dea voturile la PSD, să nu pună candidat. S-ar putea ca nici PMP să nu pună până la urmă candidat. Băsescu are, în ultimul timp, de când este vecin cu Dăncilă, relații foarte strânse cu ea. Mai mult, PSD controlează CNSAS. Și Băsescu este foarte interesat să nu mai apară și alte documente legate de colaborarea sa. Nu este exclus ca, până la urmă, și Tăriceanu să fie răzgândit. Aceleași surse mai spun că și Voiculescu și-ar putea retrage candidatul. La pachet cu izolarea lui Liviu Pleșoianu, care dă mari bătăi de cap prin deruta pe care a produs-o într-o anumită zonă din PSD.

Practic, cei care se află în spatele acestei strategii vor să formeze un Pol de Centru-Stânga cu care să se meargă la prezidențiale, locale și parlamentare. Denumirea nu este bătută în cuie, este generică, deocamdată.

Miza pe termen scurt, de criză, este accederea în turul doi și eliminarea USR/PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here