Acasă Social Se extinde codul portocaliu pentru caniculă

Se extinde codul portocaliu pentru caniculă

DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie extinde codul portocaliu de caniculă pentru mai multe județe. Potrivit AMN, valul de căldură va fi persistent, iar disconfort termic ridicat.

     În zonele vizate de codul galben, valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

 Codul portocaliu vizează regiunile Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș.

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

În regiunea București-Ilfov, valul de căldură va fi persistent. Vremea va fi în continuare caniculară, disconfortul termic accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade și cea minimă nu va coborî sub pragul unei nopți tropicale și va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

1 COMENTARIU

  1. […] Administrația Națională de Meteorologie extinde codul portocaliu de caniculă pentru mai multe județe. Potrivit AMN, valul de căldură va fi persistent, iar disconfort termic ridicat.      În zonele vizate de codul galben, valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here