Acasă Editorial Se poate!

Se poate!

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

Mulți spun că așa nu se mai poate. Nu ne mai trebuie politicieni corupți, nu mai vrem autorități locale care nu ne iau în seamă, nu mai suportăm polițiști delăsători, jandarmi bătăuși, profesori analfabeți, medici incompetenți, oameni de afaceri hoți.

Avem nevoie de un nou început în materie de practici, comportamente și mentalități, după cum spunea nu demult președintele țării, avem nevoie, în toate sistemele, de exemple de curaj, dăruire și determinare, de o profundă dorință de schimbare.

Toți vrem o schimbare. Dar câți au făcut pasul? Politicienii? Nu! Instituțiile, partidele? Nu se vede! Societatea civilă încearcă să scoată capul, să propună proiecte, fiecare după cum se pricepe, dar puțini sunt cei care văd și înțeleg acest lucru. Presa? Atât cât a mai rămas, încearcă, pe alocuri, să deschidă ochii oamenilor. Dar, la rândul ei, din cauza situației economice, este împinsă către multe compromisuri.

Consider că totul trebuie să plece de la politică, pentru că politicienii dau direcția unei societăți și, cel puțin teoretic, ar trebui să exprime interesele oamenilor. A venit vremea să tragem linie și să analizăm cu multă luare aminte. Ce a fost făcut bun să rămână, iar ce e găunos să se repare. Nu se poate să vrem o țară ”ca afară” dar să continuăm să ne ghidăm după principiul ”timpul trece, leafa merge”. Sunt multe exemple pozitive cărora ar trebui să le dăm atenție și să încercăm să le generalizăm. Am convingerea că, dacă vor înțelege asta, românii își pot uni forțele și, în scurt timp, să construiască lucruri pe care astăzi abia dacă le pot visa. Se poate! Depinde de voință! Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × five =