Acasă Info Local Se reiau tratamentele pentru combaterea țânțarilor

Se reiau tratamentele pentru combaterea țânțarilor

DISTRIBUIȚI

Primarii din Ilfov au fost anunțați că tratamentele AVIO pentru combaterea țânțarilor vor fi reluate din data de 19 august, iar cele terestre vor începe, din nou, cel mai probabil, la 25 august, dacă până atunci vor fi gata analizele de laborator asupra concentrației substanței folosită pentru dezinsecție.

”Amânăm, pentru că așteptăm rezultatele de laborator. Au venit unele preliminare – substanța folosită de serviciul de dezinsecție corespunde prospectului, iar aici nu sunt niciun fel de probleme, doar că deocamdată nu știm dacă s-a depășit concentrația în localitățile unde au fost semnalate probleme de sănătate ale oamenilor – Berceni, Popești-Leordeni și Bragadiru”, a declarat recent Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

În ceea ce privește eficientizarea informării cetățenilor în legătură cu programul dezinsecției, Petrache a menționat că, de comun acord cu reprezentanții primăriilor, vor fi luate măsuri suplimentare – afișaj în stațiile de autobuz și în autobuzele STB, pe Facebook și prin comunicate de presă în zilele în care se face dezinsecția și localitățile aferente. De asemenea, în fiecare localitate, Poliția Locală va anunța la megafon, în ziua acțiunii, că seara se face dezinsecție și că se recomandă ca oamenii să nu intre în contact cu substanța pentru că este iritantă și să închidă temporar ușile și ferestrele.

În plus, în localitățile unde primăriile au o aplicație de comunicare cu cetățenii prin telefonia mobilă vor fi transmise mesaje și pe telefon.

Mai mulți localnici din Popești-Leordeni și Berceni s-au plâns în noaptea de 25 spre 26 iulie 2019 de stări de rău după ce seara, pe străzile din localități, s-au făcut tratamente pentru combaterea țânțarilor, în cadrul campaniei anuale pe care CJ Ilfov o face de mai mulți ani. Ulterior, după apariția în media a acestor informații, la aproximativ 12 ore, în presă s-a vehiculat faptul că și la Bragadiru există asemenea cazuri. La spitalele din București și la medicii de familie nu a fost înregistrată nicio persoană care să acuze probleme de sănătate cauzate de tratamentele pentru combaterea țânțarilor.

La întâlnirea cu primarii din Ilfov, pe această temă, au lipsit reprezentanții primăriilor Berceni și Popești-Leordeni. – CĂLIN MATEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here