Acasă Info Local Ședință de instruire privind alegerile pentru Parlamentul European

Ședință de instruire privind alegerile pentru Parlamentul European

DISTRIBUIȚI

prefecturaLa 4 martie 2014, la sediul Instituției Prefectului Județului Ilfov a avut loc o ședință de instruire a reprezentanților autorităților publice locale în legătură cu responsabilitatile ce le revin în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European. La reuniune a participat și Nicoleta Gabriela Grigore, directorului filialei București-llfov a Autorității Electorale Permanente (AEP), care a prezentat cele mai importante prevederi referitoare la modul de organizare a alegerilor din 25 mai.

Prefectul Speranța Cliseru a atras atenția reprezentanților primăriilor în legătură cu necesitatea respectării termenelor stabilite prin Programul calendaristic privind realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România ai Parlamentului European, program aprobat prin HG nr. 80/2014, precum și în ceea ce privește verificarea repartizării alegătorilor. De altfel, Autoritatea Electorală Permanentă va emite instrucțiuni referitoare la repartizarea alegătorilor, instrucțiuni care vor fi transmise autorităților locale.

În cadrul AEP sunt în curs de elaborare Normele metologice privind modul de operare în registrul electoral. În acest sens, Nicoleta Gabriela Grigore a solicitat reprezentanților autorităților locale să transmită propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea modului de operare în registrul electoral. Actele normative care reglementează modul de organizare a alegerilor pentru Parlamentul European din 2014 au fost publicate în Monitorul Oficial Partea I, numerele 130 și 131 din 24 februarie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here