Acasă Info Local Sediu nou al Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Pantelimon

Sediu nou al Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Pantelimon

DISTRIBUIȚI

La Pantelimon, începând cu data de 9 iulie 2018, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (Evidența Persoanelor și Stare Civilă) are sediul pe Bulevardul Biruinței nr. 56A. Căsătoriile se vor oficia la etajul 1 al clădirii, într-un loc mai frumos, special amenajat și mai potrivit pentru începutul de drum al tinerilor miri. Serviciul de evidență a persoanelor va funcționa la parter.

Serviciul comunitar local, printre altele, întocmeşte, păstrează, tine evidenţa şi eliberează certificatele de stare civilă, cărţile de identitate şi cărţile de alegător, înregistrează actele şi faptele de stare civilă, precum şi menţiunile şi modificările intervenite în statutul civil, în domiciliu şi reşedinţa persoanei, în condiţiile legii, întocmeşte şi păstrează registrele de stare civilă în condiţiile legii, întocmește, completează, rectifică, anulează sau reconstitue actele de stare civilă, precum şi orice menţiuni tăcute pe actele de stare civila şi pe actele de identitate, în condiţiile legii, actualizeză, utilizează şi valorifică Registrul local de evidenţă a populaţiei, care conţine datele de identificare şi adresele cetăţenilor care au domiciliul în raza de competenta teritoriala a serviciului public, furnizeză în cadrul Sistemului Național Informatic de Evidenţă a Persoanelor datele necesare pentru actualizarea acestuia, furnizează, în condiţiile legii, la solicitarea autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, judeţene şi locale, agenţilor economici ori a cetăţenilor, datele de identificare şi de adresa a persoanei.

De asemenea, actualizează listele electorale permanente, în colaborare cu structurile teritoriale ale Centrului National pentru Administrarea Bazelor de Date de Evidenţa a Persoanelor, constată contravenţiile si aplică sancţiunile în condiţiile legii și ține registrele de evidenţă pentru fiecare categorie de documente eliberate.

Pe linie de stare civilă, serviciul întocmeşte, la cerere sau din oficiu – potrivit legii, acte de naştere, de căsătorie şi de deces şi eliberează certificate doveditoare, înscrie menţiuni, în condiţiile legii şi ale metodologiilor, pe marginea actelor de stare civilă aflate în păstrare şi trimite comunicări de menţiuni pentru înscriere în registre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here