Acasă Politic Șefa diplomației române, vizită de lucru în SUA

Șefa diplomației române, vizită de lucru în SUA

DISTRIBUIȚI

În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA în zilele de 20 și 21 iunie a.c., ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va avea consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, întâlniri cu reprezentanți ai Consiliului Securității Naționale al SUA, cu formatori de opinie și think-tanks americane. În calitate de keynote speaker, șefa diplomației române va participa la deschiderea Forumului Economic România-SUA, unde va sublinia potențialul de dezvoltare a relațiilor economice România-SUA, inclusiv prin cooperare bilaterală în materie de energie și în eforturile de reconstrucție a Ucrainei.

Organizată în contextul celei de-a 20-a aniversări de la aderarea României la NATO, vizita va oferi ocazia unei treceri în revistă a progreselor înregistrate în relația bilaterală, în cooperarea pentru consolidarea securității euro-atlantice, cu accent pe regiunea Mării Negre, precum și pe identificarea modalităților de întărire, în continuare, a Parteneriatului Strategic România-SUA.

Dialogul la nivel de șefi ai diplomațiilor va prefigura lansarea celei de-a IX-a sesiuni a Dialogului Strategic România–SUA, a cărui agendă cuprinde subiectele cele mai importante ale cooperării dintre țările noastre. Discuțiile, la care vor participa demnitari, reprezentanți ai ministerelor de resort, se vor concentra asupra cooperării în materie de securitate și apărare, schimburilor economice, securitate energetică, relații interpersonale, dar și cooperare în materie de justiție și afaceri interne, cu accent pe accederea României în Programul Visa Waiver.

1 COMENTARIU

  1. […] În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA în zilele de 20 și 21 iunie a.c., ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va avea consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, întâlniri cu reprezentanți ai Consiliului Securității Naționale al SUA, cu formatori de opinie și think-tanks americane. În calitate […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here