Acasă Economie ”Selecția” lui Pop pentru ocuparea funcției de inspector școlar general al IȘJ...

”Selecția” lui Pop pentru ocuparea funcției de inspector școlar general al IȘJ Ilfov – tot prin fax

DISTRIBUIȚI

Se pregătește o reașezare politică

După ce la sfârșitul săptămânii trecute a eliberat din funcție, prin fax, cu semnătura unui secretar de Stat, inspectorii școlari generali ai mai multor județe, printer care și pe cel al județului Ilfov, ministrul Educaţiei Național, Liviu Pop, face ”selecţie” în vederea ocupării acestor funcții, pentu anul şcolar 2017 – 2018, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar. Așadar, MEN caută înspectori școlari generali în Arad, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călărași, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Sibiu, Tulcea, Vrancea.

Mai vorbim despre o funcţie temporar vacantă de inspector şcolar general la ISJ Braşov, 12 funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene: Alba-1, Arad-1, Botoşani-1, Gorj-1, Giurgiu-1, Harghita-1, Mureş-1, Olt-2, Teleorman-1, Tulcea-1 şi Vrancea-1 și 2 funcţii temporar vacante de inspector şcolar general adjunct la ISJ Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Funcțiile pot fi ocupate de cadre didactice care, conform prevederilor art. 260 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt titulare în învățământ, au absolvit cu diplomă de licență studii universitare, au gradul didactic I sau titlul științific de doctor, sunt membre ale corpului național de experți în management educational, susține MEN,

”Selecția”, așa cum e cunoscut Liviu Pop – fost sindicalist, considerat de unii adversari politici drept ”unul dintre cei mai duri adversari ai reformei in educatie, cel care l-a aparat pe premierul Victor Ponta in 2012 in scandalul plagiatului cu pretul distrugerii a doua institutii, initiator sau sustinator a numeroase initiative legislative care au castrat Legea Educatiei din 2011”, va fi mai mult pe criterii politice.

În județul Ilfov, demiterea Danielei Barbu, care a ocupat această funcție în urma unui concurs, poate fi considerată o ”răzbunare politică”, având în vedere că soțul acesteia este cunoscut ca fiind un adverasar al PSD în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here