Acasă Politic Senatorul de Ilfov Nicoleta Pauliuc vrea consens politic pe legile care privesc...

Senatorul de Ilfov Nicoleta Pauliuc vrea consens politic pe legile care privesc securitatea națională

DISTRIBUIȚI

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit miercuri, 13 ianuarie, la sediul M.Ap.N. cu președinții celor două Comisii pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din cele două Camere ale Parlamentului României, senatorul Nicoleta Pauliuc și deputatul Constantin Șovăială.

Agenda întâlnirii cu cei doi președinți ai Comisiilor pentru apărare a cuprins discuții despre inițiativele legislative susținute de M.Ap.N. care se află în dezbatere parlamentară, despre proiectele legislative pe care ministerul le are în pregătire, precum și despre unele acțiuni de informare și documentare la care ar putea participa membrii acestor două comisii.

Ministrul Ciucă a solicitat sprijinul celor doi parlamentari pentru a institui un ”mecanism transparent de consultare pe domeniile care țin de apărarea și securitatea României, la care să contribuie experți din toate instituțiile și din toate mediile politice”, subliniind că este necesară evaluarea și revizuirea cadrului legislativ din domeniul securității naționale.

Senatorul Nicoleta Pauliuc a subliniat necesitatea obținerii consensului politic pe diferitele proiecte legislative care privesc securitatea națională, astfel încât România să poată asigura și garanta cetățenilor săi un climat de securitate.

În discuțiile legate de inițiativele legislative, ministrul apărării naționale a cerut sprijinul celor doi parlamentari pentru a adopta, în regim de urgență, proiectul de lege pentru înzestrarea Forțelor Navale Române cu un sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă.

De asemenea, ministrul Ciucă a solicitat și obținut sprijinul deputatului Constantin Șovăială pentru dezbaterea și aprobarea în Comisia pentru apărare din Camera Deputaților, a proiectului de lege privind pensiile militare de stat și instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here