Acasă Info Local SENATORUL GABRIELA VRÂNCEANU FIREA PANDELE SANCŢIONATĂ PENTRU DISCRIMINARE ÎN CAZUL AFIRMAŢIILOR LA...

SENATORUL GABRIELA VRÂNCEANU FIREA PANDELE SANCŢIONATĂ PENTRU DISCRIMINARE ÎN CAZUL AFIRMAŢIILOR LA ADRESA LUI IOHANNIS

DISTRIBUIȚI

Gabriela-Vranceanu-FireaConsiliul Naţional pentru Combaterea Dicriminării (CNCD) a sancţionat-o cu avertisment pe senatoarea PSD Gabriela Firea pentru afirmaţia despre familiile fără copii făcute în cazul lui Klaus Iohannis în timpul campaniei electorale.

CNCD a condamnat de asemenea public astfel de declaraţii, apreciind că sunt discriminatorii şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor : “Afirmaţiile doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, senator în Parlamentul României, făcute în cadrul conferinţei de presă de la sediul Partidului Social Democrat, din data de 07.10.2014 (…) reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situaţiei familiale, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se precizează într-un comunicat de presă al CNCD.

Purtătorul de cuvânt al candidatului la prezidențiale Victor Ponta, Gabriela Firea, a declarat în campanie că premierul Victor Ponta “este un foarte bun familist, ceea ce, din nefericire pentru el, Klaus Iohannis nu are această calitate“.

Firea este sancţionată după ce a făcut următoarele aprecieri: “Nu eşti un om complet fără să creşti un copil (…)”, «Eu vă spun sincer că am prieteni de familie care nu au putut avea în mod natural, biologic, copii din motive de sănătate şi au înfiat (…) pentru că un părinte este mult mai atent, mult mai sensibil la viaţa celor din jur, pentru că se gândeşte la proprii copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci când creşte un copil de la primele zile până la maturitate. Sunt nişte etape ale vieţii pe care un om fără copii, un om care trăieşte într-o casă rece, fără să se audă gânguritul bebeluşilor, primii paşi, primele note de la şcoală, nu are cum să le simtă. Şi îţi marchează psihologic întreaga existenţă acest fapt.”, (…) “poţi să înfiezi un copil, dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere” (…), “În toate statele civilizate, cei care doresc să ajungă preşedinţi provind din familii complete, sunt căsătoriţi, au copii, au nepoţi, au trecut prin toate etapele vieţii. Toate familiile din România nu au aceste aspiraţii să ne conducă pe noi toţi ceilalţi, românii, laolaltă”, subliniază CNCD. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here