Acasă Educatie Și anul acesta se va intra la liceu cu medii sub 5

Și anul acesta se va intra la liceu cu medii sub 5

DISTRIBUIȚI

Admiterea la liceu 2019 nu vine nici anul acesta cu impunerea prin metodologie a mediei minime de intrare la 5, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Ecaterina Andronescu. Dacă vor fi licee unde nu se va intra cu medii sub 5, atunci acesta va fi efectul repartizării cifrelor de școlarizare pe liceu și profesională, dar metodologia de admitere la liceu nu a fost modificată, a precizat Andronescu. Admiterea la liceu 2019 va avea loc pe 12 iulie, când va avea loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților clasei a VIII-a.

Ministrul a afirmat că media 5 pentru admiterea la liceu, dacă se va atinge, va fi “ca urmare a repartizării cifrelor de școlarizare, pentru că modificarea metodologiei și luarea în considerare a notei de 5 pentru admiterea la liceu ne ducea în situația să punem o etichetă pe fruntea elevilor acestor școli profesionale. Să ai o meserie este o chestiune onorată și să o faci bine este superlativ. Și atunci trebuie să îi încurajăm și pe cei cu note mari să se ducă la profesională, mai ales că ei pot continua apoi studiile liceale și să se ducă mai departe”.

Admiterea la liceu 2019 se face, la fel ca în anii trecuți, pe baza notelor de la Evaluarea Națională și a mediei de absolvire a claselor V-VIII. Concret, Media de admitere la liceu 2019, pe baza căreia absolvenții de clasa a VIII-a se înscriu în clasa a IX-a, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (contează în proporție de 80% la admiterea la liceu), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%). La liceele vocaționale sau cu predare în limbă străină, contează rezultatele elevilor la probele vocaționale și la examenele de limbă.

Guvernul Dăncilă a aprobat în aprilie cea mai mare scădere a cifrei de școlarizare pentru liceu, din ultimii 10 ani. A tăiat 30.000 de locuri pentru clasa a IX-a, iar explicația lui Andronescu a fost că “ne-am apropiat de cohorta de copii care intră în liceu anul acesta”. – sursa: Edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here