Acasă Politic Simona Bucura-Oprescu: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde...

Simona Bucura-Oprescu: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală

DISTRIBUIȚI
foto:mmuncii.ro

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Conferința la nivel înalt cu tema ”Către o Europă socială cu noi drepturi”, organizată la Madrid, de Ziua Europei, de către Ministerul Muncii și Economiei Sociale din Spania.

Invitată să vorbească despre drepturile lucrătorilor în contextul tranziției către locuri de muncă ecologice pentru o neutralitate climatică, ministrul Simona Bucura -Oprescu a subliniat faptul că viitorul Europei trebuie să aibă în vedere dezvoltarea competențelor lucrătorilor, asigurarea instrumentelor de care aceștia au nevoie și urmărirea unei strategii pentru îmbunătățirea pieței muncii în contextul acestor schimbări.

”Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală, iar primul lucru care trebuie asigurat este să facilităm înțelegerea a ce înseamnă această tranziției atât în plan social cât și al productivității muncii. Avem deja reglementări legale și o strategie pentru locurile de muncă verzi, iar oamenii trebuie să știe pentru ce transformări trebuie să se pregătească. În al doilea rând cred că trebuie să dăm mesaje foarte clare pe acest subiect atât lucrătorilor, cât și angajatorilor asupra gestionării potențialelor riscuri de adaptare referitoare la apariția noilor contexte de muncă. Însă la fel de important este să le punem la dispoziție instrumentele necesare pentru dezvoltarea profesională în acest sens, în special prin intermediul Serviciului Public de Ocupare, în vederea perfecționării și calificării pentru ocupații verzi și digitale. Consider că economia socială și economia circulară sunt sectoare care pot fi puse în valoare mult mai bine în viitor.”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu, în cadrul conferinței de la Madrid.

Demnitarul român a intervenit  în cadrul panelului ”O nouă agenda socială pentru Europa”, alături de Yolanda Diaz – vicepremier și ministru al Muncii și Economiei Sociale din Regatul Spaniei, Luka Mesec – vice prim-ministru și ministru al Muncii, Familiei, Afacerilor Sociale și Oportunităților Egale din Slovenia, Agnieszka Dziemianowicz-Bak – ministrul Familiei, Muncii și Politicii Sociale din Polonia, Oliver Ropke – președintele Comitetului Economic și Social European și Leila Chaibi – deputat în Parlamentul European.

1 COMENTARIU

  1. […] Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Conferința la nivel înalt cu tema ”Către o Europă socială cu noi drepturi”, organizată la Madrid, de Ziua Europei, de către Ministerul Muncii și Economiei Sociale din Spania. Invitată să vorbească despre drepturile lucrătorilor în contextul tranziției către locuri de muncă ecologice pentru o neutralitate […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here