Acasă Educatie Sindicatele din Educație anunță astăzi dacă renunță la greva generală. Guvernul a...

Sindicatele din Educație anunță astăzi dacă renunță la greva generală. Guvernul a oferit o primă de 2500 de lei

DISTRIBUIȚI

Sindicatele din Educație vor anunța astăzi decizia luată după negocierile de miercuri seară, 24 mai, de la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), negociere la care premierul Nicolae Ciucă nu s-a dus, dar a trimis patru miniștri, în încercarea de a-i convinge pe profesori să se întoarcă la catedră.

Negocierile cu liderii celor trei federații din educație au început în jurul orei 17.30, cei trimiși la discuții fiind ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

„E foarte clar că acum nu poate avea loc nicio creștere salarială”, a spus Marian Neacșu, șeful SGG, secretar general al Guvernului, la finalul zilei de negocieri dând asigurări că pe viitor, odată cu legea salarizării, vor fi găsite alte opțiuni pentru majorări salariale.

Deocamdată, el anunță carduri de 2500 de lei pentru cadrele didactice.

Oferta suplimentară a Guvernului pentru „redefinirea demnității profesorilor” va fi acordarea unei sume în luna iunie și în octombrie, un card pentru cariera profesională.

Suma propusă e de 1.000 de lei în iunie și 1.500 de lei în octombrie. Pentru personalul nedidactic va fi de 500 de lei în iunie și 500 de lei în octombrie.

Implicarea Guvernului a fost una onestă

La rândul lor, liderii sindicali spun că implicarea negociatorilor din partea guvernului a fost una onestă și că a fost un pas înainte, dar că acest pas nu e unul suficient.

Liderul sindicatului Alma Mater Anton Hadăr spune că „părerile sunt împărțite” în acest moment. Pe de altă parte, liderul FSLI Simion Hăncescu, precizează că în cazul învățământului preuniversitar greva va continua. De aceeași părere este și liderul Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor.

Joi, în jurul orei 12, reprezentanții dascălilor vor veni cu un răspuns final, după consultarea tuturor sindicatelor din Educație.

2 COMENTARII

  1. […] Sindicatele din Educație vor anunța astăzi decizia luată după negocierile de miercuri seară, 24 mai, de la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), negociere la care premierul Nicolae Ciucă nu s-a dus, dar a trimis patru miniștri, în încercarea de a-i convinge pe profesori să se întoarcă la catedră. Negocierile cu liderii celor trei […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here