Acasă Economie Sistem inteligent de informare în stațiile de transport public din Ilfov

Sistem inteligent de informare în stațiile de transport public din Ilfov

DISTRIBUIȚI

La ședința din 16 iunie 2022 a Consiliului Județean Ilfov a fost aprobat un proiect de interes major pentru toți locuitorii județului: ,,𝘚𝘪𝘴𝘵𝘦𝘮 𝘐𝘛𝘚 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘨𝘳𝘢𝘵 𝘚𝘮𝘢𝘳𝘵 & 𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘔𝘰𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘺 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘳𝘦𝘨𝘪𝘶𝘯𝘦𝘢 𝘉𝘶𝘤𝘶𝘳𝘦𝘴̦𝘵𝘪-𝘐𝘭𝘧𝘰𝘷 – 𝘐𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘢̆𝘭𝘢̆𝘵𝘰𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘪̂𝘯 𝘴𝘵𝘢𝘵̦𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘵𝘳𝘢𝘯𝘴𝘱𝘰𝘳𝘵 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤”.

Prin cooperarea dintre Consiliul Judetean Ilfov, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov și unitățile administrativ teritoriale din județ, se va asigura informarea în timp real a călătorilor în stațiile de transport în comun. Digitalizarea serviciilor de informare este un alt pas către un județ smart eficient și sustenabil. Sistemul vizează și adaptarea la necesitățile persoanelor cu dizabilități, prin dotarea stațiilor cu dispozitive audio.

Astfel, tot mai multe persoane vor avea posibilitatea să aleagă mijloacele de transport în comun, în detrimentul autovehiculelor proprii, ceea ce ar duce la reducerea poluării în regiunea metropolitană București-Ilfov, la o mobilitate mai bună și la o circulație rutieră mai sigură.

Potrivit lui Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al CJ Ilfov, UAT Popești-Leordeni este lider de proiect, iar Consiliul Județean va sprijini Primăria Popești-Leordeni să pregătească dosarul de finanțare și va asigura cheltuielile pentru întocmirea documentației tehnico-economice – studiu de fezabilitate, în limita sumei de 45.323 de euro fără tva. Proiectul urmează să fie depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta 10 – Fondul local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here