Acasă Educatie Snagoveanca Nicoleta Tudor şi CERCURILE MISTICE

Snagoveanca Nicoleta Tudor şi CERCURILE MISTICE

DISTRIBUIȚI

Snagoveanca Nicoleta Tudor a lansat la finele lunii noiembrie a.c. „Cercurile mistice”, o carte despre povestea unei tinere a cărei străbunică, Elvira, în urmă cu mai bine de 100 de ani, s-a îndrăgostit de ţiganul Iani dintr-o şatră de la marginea unui sat din Ardeal. Mama Elvirei era o vrăjitoare practicantă a magiei negre care a aruncat un crunt blestem asupra şatrei, transformând-o în umbre. Blestemul putea fi ridicat până la a treia generaţie de urmaşii Elvirei şi ai lui Iani. Urmaşii acestora, Maria, protagonista romanului, şi Matei, de care Maria descoperă că este îndrăgostită, au moştenit diverse haruri de la înaintaşii lor, haruri care i-au aruncat în vâltoarea aventurii de a-şi salva străbunii.

Aşadar, Maria, o tânără din zilele noastre, descoperă că mama ei are capacitatea de a influenţa gândurile şi acţiunile tatălui ei, fapt care o pune în gardă, declanşându-i tot felul de vise ciudate, in care apar personaje dintr-o şatră de ţigani. Abordandu-şi mama şi apoi mătuşa, află că provine dintr-o familie de poveste, în care vrăjile, farmecele şi blestemele erau la ordinea zilei. Află că stră-stră-bunica ei, Sofia era o vrăjitoare de temut de pe meleagurile Ardealului, dintr-un mirific sat de la poalele munţilor, Măguri. Aceasta, în tinereţe, fusese îndrăgostită de bulibaşa unei şatre de ţigani care îşi făcea veacul la marginea satului. Răducanu, bulibaşa şatrei, îi împărtăţsise dragostea Sofiei până a aflat că aceasta apucase calea întunericului de la care nu voia să se mai abată, căsătorindu-se cu o ţigancă din şatră care dădu naştere fiului lor, Iani, de care, ulterior s-a îndrăgostit fata Sofiei şi a boierului Prodan.

Furia Sofiei a fost mare când a aflat de dragostea acestora şi a aruncat un blestem greu asupra şatrei, condiţionând ridicarea blestemului, astfel încât, numai până la a treia spiţă din neamul Elvirei şi al lui Iani puteau ridica blestemul. Astfel, Maria se trezeşte la o vârstă fragedă că poartă povara neamului ei şi împreună cu Matei, un elev nou apărut în liceul unde învăţta aceasta, de care se îndrăgosteşte la prima vedere şi de care află că are cam aceeaşi poveste ca a ei, pornesc în aventura vieţii lor de a desluşi misterele care planează asupra familiilor lor şi de a repara răul făcut în urmă cu mult timp de Sofia. Misiunea lor va fi foarte grea, singurele arme pe care aceştia le au în lupta cu forţele întunericului fiind cele doua pandantive primite de la părinţii lor, curajul nemăsurat pe care ţi-l dă dragostea şi credinţa lor că Binele va învinge.

Un roman, stimaţi cititori, care merită citit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here