Acasă Info Local Șoferii autorizați care transportă elevi, instruiți de polițiștii ilfoveni

Șoferii autorizați care transportă elevi, instruiți de polițiștii ilfoveni

DISTRIBUIȚI
????????????????????????????????????

Având în vedere acțiunile organizate de Poliția Română la nivelul întregii țări, în perioada premergătoare noului an școlar, Inspectoratul de Poliție al Județului  Ilfov a desfășurat joi, 29 august, activități de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, la și de la unitățile de învățământ, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea  creșterii  gradului de siguranță rutieră.

Activitatea s-a desfășurat la sediul IPJ Ilfov, unde au fost prezenți aproximativ 50 de conducători de autovehicule destinate transportului școlar.

În acest context, polițiștii rutieri din Ilfov au verificat documentele și avizele necesare efectuării transportului de elevi, respectiv deținerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice precum și a asigurării obligatorii a răspunderii civile.

Polițiștii  au pus accent pe respectarea destinației pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, au discutat despre conducerea sub influența băuturilor alcoolice, obligativitatea purtării centurii de siguranță și despre evenimentele rutiere în care au fost implicați conducătorii de autovehicule destinate transportului școlar.

Conducătorii de autovehicule prezenți la activitate au fost informați cu privire la noile modificări și completări aduse OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, prin dispozițiile Ordonanței 11 din 2019, care vor intra în vigoare la data de 13 octombrie 2019, respectiv cele cu referire la interdicția, valabilă în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, de a ține în mână, sau de a folosi cu mâinile în orice mod telefonul mobil, sau orice dispozitiv mobil, prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia.

Tot în cadrul întâlnirii, conducătorii de autovehicule au formulat întrebări referitoare la problemele pe care le-au întâmpinat în decursul timpului, polițiștii oferindu-le soluții în rezolvarea acestora, iar în situația în care vor fi constatate anumite deficiențe cu privire la partea carosabilă, polițiștii să le aducă la cunoștința administratorului drumului public și să solicite acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

În perioada premergătoare noului an școlar polițiștii rutieri din Ilfov împreună cu administratorul drumurilor  vor  verifica semnalizarea rutieră din zonele din proximitatea unităților de învățământ, pentru a asigura existența, integritatea și vizibilitatea indicatoarelor și marcajelor rutiere specifice.

Acțiuni  de acest gen vor fi și după începerea anului școlar, astfel încât să fie asigurate condiții optime de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți, anunță IPJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here