Acasă Anchete Spartacus de Rahova, după gratii

Spartacus de Rahova, după gratii

DISTRIBUIȚI

Romii spun că sunt victime, după ce au amenințat cu moartea polițiștii și au distrus două autospeciale Vasile Badea alias Spartacus Idolu Fetelor, Lider Nicușor, Constantin Gigi alias Lider Gigi și alte două persoane, Ștefan Stângaciu și Antonio Dincă, au fost arestate preventiv de Judecătoria Sectorului 5 pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, a declarat pentru G4Media.ro procurorul Dănuț Puntaru, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 5. Cele două femei reținute, Oradea Badea (soția lui Spartacus) și Gloria Ion, au fost plasate sub control judiciar. Arestările au avut loc în urma unui conflict declanșat duminică, în prima zi de Paști, între romii din Rahova și poliție.

Scandalul a inceput duminică seara dupa ce mai multe familii de romi întoarse din Germania au făcut un chef de pomină, stropit cu mult alcool. Exasperați, vecinii au sunat la 112 și au chemat poliția. La sosirea echipajelor, petrecăreții au devenit violenți. De altfel, unul dintre liderii răzmeriței, Vasile Badea, zis Spartacus, amenința duminică pe o rețea de socializare că răstoarnă mașinile poliției dacă vin să le strice cheful.

Romii sustin însă ca intervenția polițiștilor a fost brutală și că oamenii legii i-au amenințat cu pistoale și sprayuri lacrimogene.

Potrivit unui comunicat al PJ S5, polițiștii au fost amenințați cu moartea și locuitorii din Rahova au aruncat cu bolovani și bucăți de BCA în mașinile poliției, avariind două autospeciale. Polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, au tras focuri de avertisment în aer și au folosit sprayurile lacrimogene. 37 de persoane au fost duse la audieri și, în final, cinic dintre ele au fost arestate și alte două plasate sub control judiciar. După audieri, cu un ochi umflat în urma luptelor cu poliția, Spartacus și-a cerut scuze de la ”domni polițiști”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × two =