Acasă Educatie SPORTUL MINȚII ARE VIITOR LA PANTELIMON

SPORTUL MINȚII ARE VIITOR LA PANTELIMON

DISTRIBUIȚI

CSO Pantelimon anunță că la finele săptămânii trecute, sportivi de la secția de șah, conduși de antrenorul Marin Mavrodin, au participat la puternicul concurs mega Mall Chess Pantelimon, găzduit de complexul comercial nominalizat, din Sectorul 2 București.

Daniel Gabriel Marin, în vârstă de 9 ani, a fost printre protagoniștii concursului de la grupa de vârstă 11 ani, unde a condus autoritar până în runda a cincea, fiind remarcat de oficialii concursului pentru luciditatea în fața tablei de șah. O relaxare prematură l-a scos însă din cărțile primului loc, astfel că, la finalul concursului, a ocupat poziția a patra, dintr-un total de 36 de concurenți, cu 5 puncte acumulate din 7 posibile. Oricum, el și-a surclasat prin mat adversarii într-un stil de mare campion, care, la această vârstă, este mai greu de observat la șahiști.

La grupa de vârstă de 8 ani, CSO Pantelimon l-a avut în concurs pe mezinul Andrei Petru Istrate, care a jucat excelent și a dovedit o maturitate ieșită din comun. El a fost revelația turneului, acumulând 5 puncte și ocupând locul 8 din 53 de jucători. El a avut un stil aparte de abordare, sacrificând, de exemplu, în ultima rundă, turnul, pionul și calul, pentru a sancționa apoi adversarul cu un mat pe ultima linie, o poziție izolată a regelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here