Acasă Economie Sprijin pentru comunități din județele Alba și Buzău, stabilite de CNSU

Sprijin pentru comunități din județele Alba și Buzău, stabilite de CNSU

DISTRIBUIȚI

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat aseară, în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a aproba hotărârea prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este abilitat să inițieze actul normativ pentru alocarea fondurilor necesare lucrărilor de primă urgență la barajul lacului de acumulare Tăul Mare din județul Alba.

Prin actul normativ ce urmează să fie inițiat de MDLAP va fi alocată suma de 2.782.088,71 lei din Fondul de rezervă bugetară, fonduri necesare efectuării lucrărilor de primă urgență, în vederea punerii în siguranță a barajului Tăul Mare din județul Alba.

Fondurile vor fi alocate având în vedere incidentul petrecut în data de 01.10.2022 la acest baraj al lacului de acumulare, care a impus adoptarea urgență a unor măsuri de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roșia Montană.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 44 din 18 octombrie 2022, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit scoaterea de la rezervele de stat a 12 construcții ușoare din elemente modulate, dotate cu aeroterme, pături, saltele, perne și lenjerii de pat, pentru a fi puse la dispoziția familiilor afectate de incendiul din satul Mușcelușa, comuna Siriu, județul Buzău. Incendiul a avut loc în data de 17.10.2022.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here