Acasă Economie STAȚIE MODERNĂ DE EPURARE A APELOR INAUGURATĂ LA BUFTEA

STAȚIE MODERNĂ DE EPURARE A APELOR INAUGURATĂ LA BUFTEA

DISTRIBUIȚI

 Proiectul a fost susținut și de CJ Ilfov

 

Regia Autonomă Județeana de Apă (RAJA) Constanța a inaugurat la 9 mai Stația de Epurare a Apelor Uzate Buftea. La eveniment, potrivit ziuaconstanta.ro, a participat și fantara regiei de apă, care a dat evenimentului o aură de festivitate aparte, iar cinci preoți au oficiat o slujbă religioasă. Constructorul stației a fost din Tulcea, valoarea contractului ridicându-se la 27.307.596,87 lei.RAJA

Din partea regiei constănțene a fost prezent Felix Stroe, primăriile Corbeanca și Buftea au fost reprezentate de primarii Valeriu Anton și Gheorghe Pistol, iar din partea Consiliului Județean Ilfov șeful Cancelariei președintelui, Ionel Scrioșteanu.

Noua stație modernă de epurare va asigura tratarea debitelor de apă uzată din localitățile Buftea și Corbeanca, din Ilfov, și din Crevedia – Dâmbovița. Noua stație de epurare a fost dotată cu tehnologie de ultimă generație, precum treapta terțiară de tratare UV a apei. Capacitatea noii stații de epurare a fost proiectată pentru peste 53.000 de persoane. De altfel, proiectul ”Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța – Ilfov” a presupus înființarea de noi stații de epurare, realizarea lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în localitățile Buftea, Corbeanca și Constanța.

Proiectul a fost sprijinit de Primăriile Buftea și Corbeanca, Consiliile Județene Ilfov și Constanța, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Ministerul Fondurilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here