Acasă Economie Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă reaminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă.

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial sau a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respective și angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

1 COMENTARIU

  1. Agenția care a făcut acest post este dusă cu pluta cunoscut fiind faptul că la nivel național adică în toate județele urmare a bugetului insuficient alocat la început de an agențiile Județene sau municipale nu au suficienți bani în buget ca să plătească convențiile indiferent de natura lor, semnate anul trecut (articolele 80 85 din legea 76 respectiv stagii de practică pentru absolvenții de studii superioare și subvențiile aferente elevilor și studenților care lucrează în timpul vacanței) cu atât mai puțin au posibilitatea din punct de vedere legal să semneze convenții noi pentru elevii și studenții care lucrează în actuala vacanța de vară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × four =