Acasă Anchete Strângător din fire

Strângător din fire

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din Alba au ridicat peste 45.000 de lei, 229 de grame de bijuterii din aur, certificate de depozit în valoare de aproape 320.000  de lei şi au indisponibilizat 28 de autoturisme, în urma unei percheziţii efectuată la un individ din Aiud bănuit de camătă.

La data de 16 octombrie 2018, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat o percheziţie la locuința unui bărbat, de 49 de ani, din municipiul Aiud, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2018, bărbatul ar fi împrumutat diverse sume de bani unor cetăţeni din zona Aiudului, percepând dobânzi lunare de 10% din sumele împrumutate. Unii dintre beneficiarii împrumuturilor ar fi garantat restituirea sumelor de bani cu autoturismele persoanele, care ar fi fost lăsate în custodia bărbatului.

Unele dintre aceste împrumuturi ar fi fost deghizate în contracte de vânzare – cumpărare privind imobile sau autoturisme.

În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 46.266 de lei, 3.825 de euro, 50 de lire sterline şi 229,9 grame de bijuterii din aur, despre care există suspiciunea că provin din camătă.

De asemenea, poliţiştii au descoperit certificate de depozit bancar în valoare de 319.925  de lei, contracte de vânzare – cumpărare a unor imobile şi un caiet cu însemnări  referitoare la sume de bani, care au fost de asemenea indisponibilizate, pentru cercetări.

În curtea locuinţei bărbatului au fost descoperite 28 de autoturisme, înmatriculate în ţară şi în străinătate, care au fost indisponibilizate şi a căror documente au fost ridicate, de asemenea, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului, identificarea eventualilor săi complici dar şi pentru identificarea tuturor victimelor sale.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here