Acasă Economie Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov 2020 – 2030, actualizată, în consultare...

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov 2020 – 2030, actualizată, în consultare publică

DISTRIBUIȚI

Strategia actualizată de Dezvoltare a Județului Ilfov (2020 – 2030) a fost pusă în dezbatere publică pentru 15 zile.

Este vorba de un document programmatic care arată viziunea asupra județului, obiectivele strategice și proiectele de investiții publice. Documentul poate fi consultat aici: https://cjilfov.ro/…/strategia-dezvoltare-ilfov-2020-2030/

Principalele obiective ale administrației județene sunt îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea economică.

Proiectele de investiții cupinse în document sunt împărțite în proiecte pe localități și proiecte ale CJ Ilfov pe direcții de dezvoltare: servicii publice, infrastructură, mediu, conctivitate, dezvoltare economică, bună guvernare, incluziune socială, schimbări climative și digitalizare.

Extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei, Parcul Științific de la Măgurele, modernizarea infrastructurii rutiere, construcția și modernizarea de școli, grădinițe și afterschool, învățământul dual sunt doar câteva dintre planurile CJ pentru anii următori.

Consultarea publică este parte integrantă a procedurii de obținere a avizului de mediu. Observațiile pot fi depuse în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, din Aleea Lacul Morii nr. 1, Sector 6, Bucuresti.

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov 2020-2030 a fost aprobată în 2020. La acel moment, programele de finanțare europeană pentru actualul cadru financiar erau în stadiu incipient de elaborare. Odată cu definitivarea lor este nevoie și de actualizarea documentului programatic al CJ Ilfov.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here