Acasă Anchete Superman, Gilbert, Filozof și Amar – interlopii din Chitila care au cumpărat...

Superman, Gilbert, Filozof și Amar – interlopii din Chitila care au cumpărat o judecătoare

DISTRIBUIȚI

Membrii mafiei din Chitila – Superman şi fraţii săi Gilbert, Filozof şi Amar –  sunt cei care au reuşit să o cumpere pe judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul Bucureşti aflată în acest moment în arest la domiciliu pentru luare de mită. Mărturiile cutremurătoare ale victimelor interlopilor nu au convins-o pe judecătoare să-i arunce după gratii pe membrii clanului care a terorizat la propriu un cartier întreg.

Faptele care au adus-o pe judecătoarea Burlan în vizorul DNA s-au petrecut în 2009. Florin Nicolae, mai cunoscut sub porecla de „Superman” şi fraţii săi, Mihai Nicolae, zis „Gilbert”, Florin Nicolae, zis „Filozof” şi Ion Nicolae, zis „Amar”, dar şi alţi membri ai clanului  – Cristian Durbală, zis „Banbulea”, Robert Văduva, zis „Albert”, fratele său Laurenţiu Văduva, Constantin Camen, zis „Partinson“ şi Mihaela Vasile – au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru mai multe fapte de tâlhărie, cămătărie, şantaj, ameninţare, sechestrare de persoane şi tentativă de omor calificat.

Concret, fraţii Nicolae erau acuzaţi că au terorizat zeci de familii din cartierul Chitila pentru a le convinge să le înapoieze însutit banii cu care îi împrumutaseră.

Interlopii au ajuns în arest după ce, pe 8 martie 2009, au vrut să taie capul cu o sabie unui bărbat, care făcuse greşeala să se împrumute de la cămătari 300 de euro şi nu reuşise să returneze dobânzile uriaşe percepute de aceştia, mai exact 8.000 de euro. Pentru că nu a reuşit să mai plătească, Superman şi ai lui au decis să-i dea o lecţie. L-au scos afară din casă şi în plină stradă au vrut să-i taie capul cu o sabie. Norocul victimei a fost că a parat lovitura cu mâinile, protejându-şi capul, susţin anchetatorii au au întocmit rechizitoriul. Bărbatul a ajuns la spital în stare foarte gravă, dar a scăpat cu viaţă.

Ancheta care a urmat acestui incident a scos la iveală şi alte victime torturate de mafia din Chitila. De exemplu, un om de afaceri din zonă, Dumitru Viorel, le-a mărturisit anchetatorilor că la un moment dat a împrumutat de la Superman 4.000 de euro. A fost începutul sfârşitului pentru bietul om. Acesta a fost obligat să plătească datoria şi o parte din dobânzile de 25.000 de euro cerute de interlopi. Ţiganii l-au constrâns apoi să facă alte împrumuri pentru a le plăti pretinsa datorie. Ca să-l intimideze, fraţii Nicolae i-au tras o bătaie soră cu moartea şi i-au distrus şi maşina cu sabia. Victimă colaternală a căzut şi un partener de afaceri al victimei, Vasile-Robert Grama. – pe larg în www.Adevarul.ro, foto: RTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + ten =