Acasă Economie Superoptimismul lui Cîțu

Superoptimismul lui Cîțu

DISTRIBUIȚI

Premierul Florin Cîțu a afirmat, marți că România nu mai este o țară a celor cu salarii mici și că sunt tot mai multe venituri mari, nete, în euro. El a spus că prognoza BNR privind inflația și creșterea prețurilor este ”o estimare a BNR”. ”Ieri însă am văzut cifre interesante, cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net și cum crește ponderea celor care au peste 1000 de euro net. România nu mai e o țară a celor cu salarii mici. Avem din ce în ce mai multe salarii mari, în euro, nete, ceea ce înseamnă că România devine o destinație pentru investiții cu valoare adăugată mare, nu mai e o destinație pentru salarii mici și mijlocii”, a spus premierul.

Cîțu a subliniat că salariile sunt determinate de piață, și că atât veniturile, cât și prețurile nu sunt determinate de intervenția Guvernului, ci de cerere și ofertă.

”Ne mutăm spre o economie liberală. Creăm oportunități pentru toți românii, creăm investiții”, a afirmat el, subliniind că astfel, ”cei care lucrează acum pe salariul minim pot apoi să meargă pe salarii mai mari”.

Banca Națională a României a majorat de la 4,1% la 5,6% estimarea de inflație la finalul acestui an și de la 3% la 3,4% estimarea pentru anul viitor. Principalul motiv pentru această creștere este scumpirea prețurilor la gaze, energie electrică, carburanți și materie primă, spune guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − one =