Funcționari ai Comisiei Europene, împreună cu omologii lor de la autoritățile naționale de concurență, au început controale inopinate la sediile unor companii active în industria modei din mai multe state membre și, de asemenea, a cerut informații altor companii din industria modei.
Comisia verifică dacă firmele în cauză au încălcat normele antitrust ale UE, care interzic cartelurile și practicile comerciale restrictive, inclusiv anumite restricții orizontale și verticale (articolul 101 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și articolul 53 din Acordul privind Spațiul Economic European) .
Actualele verificări nu au legătură cu inspecțiile din mai 2022 și iunie 2021.
Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară a investigației asupra practicilor anticoncurențiale suspectate. Faptul că Comisia efectuează astfel de inspecții și trimite cereri oficiale de informații nu înseamnă că companiile sunt vinovate de comportament anticoncurențial și nici nu prejudiciază rezultatul investigației în sine.
Comisia respectă drepturile la apărare, în special dreptul companiilor de a fi audiate în procedurile antitrust.
Nu există un termen legal pentru finalizarea anchetelor privind comportamentul anticoncurențial. Durata acestora depinde de o serie de factori, inclusiv de complexitatea fiecărui caz, de măsura în care întreprinderile în cauză colaborează cu Comisia și cu părțile în exercitarea dreptului lor la apărare.
În cadrul programului de clemență al Comisiei, societăților care au fost implicate într-un cartel secret li se poate acorda imunitate la amenzi sau reduceri semnificative ale amenzilor în schimbul raportării comportamentului și al cooperării cu Comisia pe parcursul anchetei sale.
Persoanele fizice pot raporta în mod anonim un cartel sau alt comportament anticoncurențial prin intermediul instrumentului de avertizare al Comisiei.
[…] Afla mai multe despre aceasta stire [CLICK AIC] […]
[…] Funcționari ai Comisiei Europene, împreună cu omologii lor de la autoritățile naționale de concurență, au început controale inopinate la sediile unor companii active în industria modei din mai multe state membre și, de asemenea, a cerut informații altor companii din industria modei. Comisia verifică dacă firmele în cauză au încălcat normele antitrust ale UE, care […] Citeste mai mult […]