Acasă Cultura Tabăra de sculptură de la Chitila

Tabăra de sculptură de la Chitila

DISTRIBUIȚI

Cinci sculpturi monumentale vor îmbogăți patrimoniul cultural al județului Ilfov

Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean Pentru Cultură Ilfov, în parteneriat cu Primăria orașului Chitila, au contribuit la organizarea “Taberei de sculptură de la Chitila”.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Modul în care este amenajat spațiul public, în care sunt valorificate turistic și economic resursele de patrimoniu natural, precum și facilitățile și oferta culturală constituie factori care sporesc atractivitatea județului și care oferă indicii despre calitatea vieții în orașele și comunele din județ. De aceea, eu și echipa Consiliului Județean Ilfov acordăm o importanță deosebită acestui domeniu care ne oferă satisfacție față de locul în care locuim, care asigură promovarea județului nostru ca destinație turistică și de petrecere a timpului liber și care poate contribui semnificativ la creșterea economică și a nivelului de trai al locuitorilor. Astfel de evenimente ne îmbogățesc județul, sunt oportune și vor găsi mereu un sprijin la Consiliul Județean Ilfov”.

Acest eveniment s-a desfășurat pe parcursul a 30 de zile și s-a încheiat cu realizarea a cinci sculpturi monumentale, care vor îmbogăți patrimoniul cultural al județului Ilfov și implicit al orașului Chitila. Au participat 5cincisculptori, cu un bogat portofoliu, profesioniști, maeștri în artă – Cristian Ioan Pentelescu, autorul monumentului dedicat Reginei Maria din Buftea, Chifu Panaite, Adrian Curcan, Carmen Tepșan și Corneliu Tache.

Alexandrina Niță, director Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov: “Ne-am dorit să ne alăturăm marilor artiști din istorie, de care suntem mândri și să oferim niște lucrări de artă pentru generațiile viitoare, să rămână mărturie că există mari artiști care trebuie prețuiți pentru talentul și măiestria lor și, da cred eu, că ne-am atis scopul. De asemenea, mi-aș dori ca acest proiect cultural să fie anual, de fiecare dată într-o altă localitate a județului, pentru ca arta să le infrumuseteze, iar noi să realizăm proiecte care să rămână pentru a fi admirate de noile generații. Avem tot sprijinul Consiliului Județean Ilfov pentru susținerea proiectelor cu impact pe termen lung”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here