Acasă Editorial Tăcuți prin UE

Tăcuți prin UE

DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă nu știe că trăim în epoca Internetului, că televiziunile emit prin satelit și că, în general, alte state au ambasade pe la București. Altfel, nu poate fi explicată declarația privind comentariile făcute în afara țării despre lupta politică de la București.

”Am vorbit foarte mult despre faptul că nu trebuie să mai facem declarații (negative – n.r.) în afara țării despre România. Dacă avem ceva să comentăm, să ne arătăm nemulțumirea, să o facem aici, la București”, a spus Viorica Dăncilă. E greu de crezut că cei care au cât de cât un mic interes pentru România nu pot afla aceste informații de pe Facebook, de la nenumăratele canale de știri sau publicații cu prezență online sau chiar printr-un simplu email, nu e nevoie ca președintele Klaus Iohannis să meargă într-o altă țară pentru a face declarații în fața jurnaliștilor.

Dar PSD se comportă ca și cum doar partidul are dreptate și toți ceilalți sunt proști. Sau poate Viorica Dăncilă s-a săturat să tot fie criticată peste tot pe unde merge în Uniunea Europeană – nu că ar fi fost în prea multe locuri, dat fiind că actualul guvern pare izolat de celelalte capitale.

Dar reacția unui vicepreședinte al Comisiei Europene la ideea ministrului Justiției de a șterge, temporar ce-i drept, cazierul corupților prin ordonanță de urgență nu mai are nevoie de comentarii: O știre incredibilă!” Iar mesajul lui Jyrki Katainen a venit înainte de declarația lui Iohannis de la Aachen. Și Comisia Europeană a transmis, prin canalele oficiale, un mesaj privind continuarea luptei anticorupție, fără a mai aștepta să vadă ce are de spus șeful statului, aflat în vizită în Germania.

Dar premierul Dăncilă insistă că ordonanța pentru rejudecările unor verdicte definitive nu împiedică lupta împotriva corupției, deși este o încălcare clară a separației puterilor în stat. Oricum, vizita ministrului Tudorel Toader la Bruxelles a devenit deodată mult mai interesantă pentru europarlamentari.

Cert este că toată această discuție arată că preocuparea Guvernului pentru unii cetățeni ai României este cu mult mai intensă decât atenția acordată întregii populații. Interesul redus pentru dezvoltarea economică nu putea rămâne fără urmări, care – deocamdată – se văd în deprecierea leului. Iar tinerii români poate nu s-ar mai scufunda la fel de mult în sărăcie dacă ar primi din partea guvernanților aceeași atenție de care se bucură condamnații penal. – sursa: EurActiv.ro, foto – Antena 3

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here