Acasă Info Local Târg regional al locurilor de muncă la Voluntari

Târg regional al locurilor de muncă la Voluntari

DISTRIBUIȚI

La 20 octombrie, la Voluntari s-a desfășurat a doua ediție a Târgului regional al locurilor de muncă, regiunea București – Ilfov. Obiectivul general al evenimentului a fost acela targ-locuri-de-muncade a sprijini sutenabilitatea pe termen lung a zonelor rurale din regiune prin dezvoltarea antreprenoriatului în activități non-agricole și prin programe integrate de formare profesională, consiliere și plasare pe piața muncii a unui grup țintă din zonele rurale constând în persoane inactive, persoane în cautarea unui loc de muncă, șomeri, persoane implicate în agricultura de subzistență, manageri și angajați din rural, acordând o atenţie deosebită tinerilor, viitorilor întreprinzători (care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare), membrilor de familie dependenţi și femeilor din mediul rural.

În cadrul târgului au fost puse la dispoziția vizitatorilor locuri de muncă din diferite domenii economice. Astfel, cele 20 de companii angajatoare au oferit posturi precum confecționer îmbrăcăminte, lucrător comercial, muncitor calificat și necalificat în construcții, lucrător instalator etc.

Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost ca beneficiarii proiectului care au absolvit cursurile de formare profesională puse la dispoziție de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) să poată interacționa direct cu potențialii angajatori. Astfel, parte dintre cei 60 de beneficiari prezenți la târgul locurilor de muncă au experimentat pentru prima dată interacțiunea cu un angajator și au fost puși în situația de a se prezenta și a solicita informații referitoare la locurile de muncă oferite de companiile prezente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here