Acasă Politic Tăriceanu zice că Firea a refuzat o alianță de stânga în București

Tăriceanu zice că Firea a refuzat o alianță de stânga în București

”A candidat atât de singură încât s-a ferit foarte tare și de propriul partid”

DISTRIBUIȚI

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, o acuză de Gabriela Firea că falsifică adevărul atunci când spune că a pierdut alegerile pentru că nu a fost susținută de o coaliție, precum Nicușor Dan, precizând că social-democrata încearcă doar să-și găsească scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat în Capitală în cei patru ani de mandat de primar general.

”Gabriela Firea greșește atunci când caută vinovați pentru înfrângerea de la Capitală altundeva decât în propriile decizii! Alianța care putea să-i mai aducă un nou mandat de primar general a fost refuzată chiar de ea. Nu putem acum să acceptăm falsificarea adevărului doar pentru ca dna Firea să-și poată găsi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitală. ALDE, Pro România și PSD au fost în discuții foarte avansate pentru realizarea unei alianțe la alegerile locale, care ar fi urmat să se transforme într-o alianţă și pentru alegerile parlamentare. De altfel, ALDE a realizat acest gen de alianțe cu PSD-ul într-o serie de județe, alianțe care în cele mai multe situații s-au dovedit de succes. În momentul în care s-a ajuns la alianța pentru București, dna Firea s-a împotrivit alianței, iar președintele PSD, dl Ciolacu, a declarat că nu vrea să-i impună o alianță pentru a nu fi considerat responsabil în cazul unui eșec!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

”Nu am ajuns în acest impas pentru că noi la ALDE am fi condiționat cu ceva această alianţă, locuri pe listă sau alte funcții, ci pentru că lipsa de experiență a dnei Firea a împins-o spre această soluție. După cum am văzut în campanie a candidat atât de singură încât s-a ferit foarte tare și de propriul partid. Decizia dnei Firea a fost una greșită și ea ne-a afectat pe toți cei care am fost în alianța de guvernare. Această decizie o lipsește acum de al doilea mandat și pe ea și pe alți colegi de la sectoare”, a mai spus liderul ALDE.

Acuzațille lui Tăriceanu vin după ce luni Gabriela Firea a pus pierderea alegerilor pe seama lipsei susținerii și pe faptul că ar fi fost ”lovită pe la spate”

”Dreapta s-a unit, avem trei partide – PNL, USR şi PLUS – care au susţinut acelaşi candidat (…) În zona centru-stânga nu s-a reuşit această coagulare a forţelor, au fost dezbinaţi – şi nu din vina mea – şi tocmai de aceea oameni care ar fi putut să pună umărul astfel încât echipa mea să-şi poată continua proiectele (…) au făcut tot ceea ce a ţinut de ei – acei oameni din centru şi centru-stânga – astfel încât să mă lovească, cot la cot cu adversarii mei. Dacă de la inamici accepţi mai uşor anumite critici, (…) atunci când cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate (…), e mai dureros”, a susținut Gabriela Firea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here