Ținând cont ca de la 1 mai începe sezonul estival, Guvernul a aprobat OUG privind procedura de închiriere a plajelor turistice ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024.
Potrivit documentului, vor fi reduse termenele de desfășurare a licitațiilor, dar și numărul de oferte maxim admisibile în prezența cărora poate fi adjudecată licitația (de la 2 oferte la una). De asemenea, termenul contractului de închiriere va fi de 2 ani (sezoanele estivale 2023-2024 – termen minim necesar obținerii noului PUZ) și va exista posibilitatea analizării ofertelor de închiriere de mai multe comisii ale ANAR.
Ministrul Mediului, instituția inițiatoare a actului normativ, estimează că noile reglementări vor duce la înjumătățirea perioadei de licitație (perioada de publicitate a invitației de participare va fi redusă de la 20 la 10 zile calendaristice până la momentul depunerii ofertei, perioada de răspuns la clarificări va fi redusă de la 5 la 3 zile calendaristice) și încheiere a contractelor, care în prezent este de cel puțin 55 de zile, precum și impactul negativ asupra operatorilor din turism și a turismului, în general, pe litoralul Mării Negre.
Reglementarea condițiilor de închiriere era necesară pentru că în 2022 aproximativ 200 de contracte de închiriere a plajei au încetat prin ajungerea la termen și, în același timp, lucrările de combatere a eroziunii costiere (finalizate sau în curs) au modificat suprafețele plajelor.
[…] Afla mai multe despre aceasta stire [CLICK AIC] […]
[…] Ținând cont ca de la 1 mai începe sezonul estival, Guvernul a aprobat OUG privind procedura de închiriere a plajelor turistice ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024. Potrivit documentului, vor fi reduse termenele de desfășurare a licitațiilor, dar și numărul de oferte maxim admisibile în prezența cărora poate fi adjudecată licitația (de la 2 […] Citeste mai mult […]