Acasă Economie Termenul pentru compensațiile proprietarilor de pădure din arii protejate expiră în curând

Termenul pentru compensațiile proprietarilor de pădure din arii protejate expiră în curând

DISTRIBUIȚI

 

Mai sunt câteva zile pentru depunerea cererilor în vederea obținerii compensațiilor financiare acordate proprietarilor privați de pădure situată în zone protejate, unde există restricții în recoltarea lemnului. Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana-Doina Pană, face un apel către potențialii beneficiari să își folosescă dreptul pe care îl au în premieră în România din acest an și să solicite banii ce li se acordă ca justă compensare pentru că nu se pot bucura de uzufructul proprietății lor.

Conform unei hotărâri adoptate de Guvernul României la 30 iunie a.c., proprietarii privați, persoane fizice și juridice (societăți comerciale, asociații de proprietari de pădure, composesorate, obști, biserici, școli etc.), care au în proprietate păduri pe ale căror terenuri forestiere există restricții de mediu aplicabile activităților forestiere, pot beneficia de compensații bănești din partea statului. 

Reamintim că, pentru anul 2017, cererile pentru obținerea compensațiilor financiare se depun – de proprietarii de păduri din zone protejate – împreună cu toată documentația solicitată, la sediul Gărzii Forestiere de care aparțin, până la data de 30 septembrie.

”Ar fi păcat ca un drept câștigat acum, după ani de tergiversări și indecizii, să nu fie folosit. Îi îndemn pe toți cei care au dreptul, potrivit hotărârii Guvernului României, să primească bani pentru că sunt privați de dreptul de a-și valorifica resursele de pe propriile proprietăți, să nu stea pe gânduri și să acționeze. Mai au la dispoziție doar câteva zile în care pot solicita banii pentru anul 2017. Îmi doresc ca toți cei care au acest drept să se bucure de el!”, declară ministrul Apelor și Pădurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here