Acasă Economie Tramvai până la Pantelimon

Tramvai până la Pantelimon

DISTRIBUIȚI
Infrastructura de tramvai de pe Șoseaua Pantelimon din sectorul 2 al capitalei va fi extinsă spre Pantelimon, pe bulevardul Biruinței, până la intersecția DN3 și Centura București (sub podul de la Tuborg).
Consiliul General al Capitalei a împuternicit CL Sector 2 să se asocieze cu CJ Ilfov, orașul Pantelimon, Ministerul Transporturilor, CNAIR și SN-CFR în vederea realizării documentației necesare (cadastrale, urbanistice, tehnice, economice) pentru extinderea liniilor de tramvai până în Pantelimon.
Decizia extinderii liniilor de tramvai din Sectorul 2 în Ilfov este urmare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030, document strategic pentru politicile de transport.
Marian Ivan, primarul orașului Pantelimon, crede că, dacă nevoia de mobilitate a locuitorilor va fi acoperită, acest proiect va stimula folosirea mijloacelor de transport în comun: ”Îmi doresc ca, în Pantelimon, transportul în comun să devină prima opțiune a locuitorilor, în detrimentul folosirii zilnice a autoturismelor personale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here