Acasă Info Local Transport gratuit pentru vârstnicii care trebuie să ajungă la spital

Transport gratuit pentru vârstnicii care trebuie să ajungă la spital

DISTRIBUIȚI

La ultima ședință a Consiliului Județean Ilfov a fost votat proiectul „Sănătatea are prioritate în Ilfov”. Este un proiect dedicat seniorilor. Mulți dintre ei amână vizita la doctor pentru că nu au cu ce să ajungă. Nu au mașină, sănătatea nu le permite să aștepte prin stații să ia autobuzul, mulți au rămas singuri și nu au pe cineva aproape să-i ducă la spital.

CJ Ilfov pune la dispoziție transport gratuit vârstnicilor care trebuie să ajungă la spital. În acest fel vor putea efectua investigațiile medicale care sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în baza trimiterii de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Având în vedere faptul că în momentul de față Spitalul Județean Ilfov este spital suport Covid-19, deocamdată Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Buftea poate prelua pacienți, urmând ca acest proiect să se extindă și la nivelul Spitalului Județean Ilfov, atunci când situația epidemiologică o va permite.

Începând de marți, 1 februarie, persoanele care vor să beneficieze de transport gratuit se pot programa, în intervalul 11.00 – 15.00, la numărul de telefon 0751.235.009.

”Îmi doresc să încurajăm prevenția și, totodată, să le fim aproape seniorilor ilfoveni și să îi sprijinim cu tot ceea ce se poate pentru că sănătatea are prioritate în Ilfov”, declară Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here