Acasă Anunturi TRATAMENTE PENTRU COMBATEREA OMIZILOR ÎN ILFOV

TRATAMENTE PENTRU COMBATEREA OMIZILOR ÎN ILFOV

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, va efectua tratamente pentru Hyphantria Cunea (omida păroasă a dudului) generaţia a-II-a.

Astfel între 25 și 31 august 2017, începând cu orele 5.00, se va efectua tratamentul terestru în interiorul localităților (aliniamente stradale, drumuri judeţene, spaţii verzi de utilitate publică), în Buftea, Corbeanca, Snagov, Copăceni, Jilava și Vidra (Crețești).

Se va folosi insecticidul FURY 10 EC – în doză de 100 ml/Ha, din categoria Insecticide (avizat de M.A.D.R.). Produsul este toxic pentru albine, peşti şi organisme acvatice şi acționează prin contact și ingestie – motiv pentru care este necesară înștiințarea apicultorilor, a cetățenilor de pe raza localităților şi a dispensarelor uman şi veterinar, informează Consiliul Județean Ilfov.

De regulă, tratamentul se efectuează în prima zi din intervalul menționat, iar în cazul în care condițiile meteo nu permit, se amână pentru ziua următoare favorabilă aplicării.

Pentru a evita evenimentele neplăcute ce pot să apară pe parcursul acțiunii de dezinsecție, va fi prezent câte un delegat din partea fiecărei primării la fața locului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here