Acasă Anchete Turcan: Cazul Gelu Oltean, ”o răfuială între diverse găști din Ministerul de...

Turcan: Cazul Gelu Oltean, ”o răfuială între diverse găști din Ministerul de Interne”

DISTRIBUIȚI

O construcție mediatică pentru fraieri

 Cazul de ”șamanism” în care ar fi implicat Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al MAI, pare spectaculos, dar este o construcție mediatică pentru fraieri, a declarat la Digi24 analistul Valeriu Turcan, fost consilier prezidențial. El crede că în spatele acestei acțiuni spectaculoase stă, de fapt, ”o răfuială între diverse găști din Ministerul de Interne”.

Valeriu Turcan spune că ceea ce se întâmpla la ”clinica de wellnees” din Dâmbovița nu era decât o înșelătorie, menită să îi stoarcă de bani pe diverși adepți ai acestor tehnici șamanice. Analistul spune că adevăratele probleme cu drogurile sunt cu totul altele în România și lor ar trebui să le acorde prioritate DIICOT și Ministerul de Interne.

Valeriu Turcan, la Digi24: ”Cazul pare unul foarte spectaculos. Pe de altă parte, este o construcție mediatică, iertați-mi exprimarea, pentru fraieri. Eu nu sunt un specialist în șamanism, nu știu dacă există așa ceva în România, dar am vorbit cu cineva care călătorește destul de des în America Latină. Astfel de ritualuri din Peru sau din alte state sud-americane sunt foarte des întâlnite acolo. Chiar și planta la care au făcut referire cei de la DIICOT este o buruiană sau o rădăcină pe care o fierb și beau ce rezultă din respectiva acțiune în ideea în care vor căpăta nu știu ce halucinații. Să mă ierte Dumnezeu, ăsta e consumul de droguri din România?! Pare mai degrabă o răfuială între diverse găști din Ministerul de Interne. Eu nu l-am cunoscut  niciodată pe dl. Gelu Oltean, a deținut o funcție foarte importantă în serviciul de informații al Ministerului de Interne, dar domnia sa s-a declarat adeptul unor astfel de practici ‘șamanice’ într-o publicație de largă circulație națională, Evenimentul Zilei. Să mă ierte Dumnezeu, aceasta este combaterea drogurilor în România, când nouă ne-au intrat prin frontiera de stat droguri în valoare de aproape un miliard de dolari?! Mă refer la cocaina care a sfârșit pe plajele din Sfântu Gheorghe în Delta Dunării. Eu cred că era o înșelătorie menită să îi stoarcă de bani pe diverși adepți ai acestor tehnici șamanice. Refuz să cred că un înalt fost oficial din Ministerul de Interne s-ar fi băgat în așa ceva, dacă n-ar fi știut gravitatea situației. Nu cu buruienile din America Latină pe care le fierb unii sau alții, nu asta înseamnă consum de droguri în România! Străzile marilor orașe sunt inundate de heroină! Mă aștept ca DIICOT și Ministerul de Interne să cerceteze consumul de etnobotanice din școli, heroina de pe străzi și cocaina care intră, repet, cu bărcile, trecând frontiera de stat a României!” Foto – B1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here