Acasă Politic UDMR nu mai votează un al patrulea guvern PSD-ALDE

UDMR nu mai votează un al patrulea guvern PSD-ALDE

DISTRIBUIȚI

UDMR nu mai votează un nou guvern PSD-ALDE și lasă alianța de la putere să arate că are majoritate, declară Kelemen Hunor, președintele formațiunii. Până acum, pe fondul unor absențe, au existat situații în care, fără sprijinul UDMR, inițiative ale PSD-ALDE ar fi picat în Parlament sau, invers, inițiative ale opoziției ar fi trecut. Acum, PSD va avea nevoie de majoritate pentru a își trece prin Parlament noile nume de miniștri rezultate din recenta remaniere.

”Premierul ar trebui să decidă dacă restructurează sau nu Guvernul, dacă are argumente, se poate face, nu ar fi asta o problemă. Să ocolești prin restructurare și printr-un vot în Parlament președintele, din punctul meu de vedere nu se poate și oricum nu se va întâmpla, pentru că președintele semnează decretele de numire a miniștrilor individual, nu semnează lista și dacă el semnează hai să spunem din 27 de miniștri 26 și la unul spune că nu pot să semnez (…), nu se va întâmpla nimic, te duci la CCR, este un conflict constituțional și va decide CCR. Această posibilitate încă nu a fost încercată niciodată în România. Eu nu cred că poți să ocolești președintele, dacă președintele are o convingere fermă față de o anumită persoană. Deci, din punctul meu de vedere, nu stă în picioare acest argument, că facem restructurarea doar să ocolim președintele”, a precizat Kelemen Hunor, citat de Hotnews.

Întrebat ce va face UDMR, dacă se va ajunge la o restructurare a Guvernului în Parlament, liderul Uniunii a răspuns: ”Vom lăsa coaliția PSD-ALDE să arate că are majoritate. Noi nu am luat o decizie, dar eu cred că dacă am votat odată Guvernul, primul Guvern Grindeanu, după aceea Tudose, odată Guvernul Dăncilă, a patra oară nu cred că va fi cazul să votăm un guvern, mai ales că ei au majoritate. Vreau eu să se demonstreze că au majoritate, ei trebuie să adune 233 de voturi, noi încercăm să nu-i încurcăm nici pe cei din opoziție, nici pe cei din PSD-ALDE și de aceea eu cred că dacă se va demonstra că această coaliție are majoritate, poate reușim și noi să stopăm aceste acuzații total nefondate că PSD-ALDE stă în voturile noastre și permanent noi nu știu ce șantajăm în dreapta și în stânga, ceea ce nu este adevărat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here