Acasă Politic UDMR vorbește de amânarea alegerilor locale

UDMR vorbește de amânarea alegerilor locale

DISTRIBUIȚI

Liderul UDMR, deputatul Kelemen Hunor, nu exclude posibilitatea amânării alegerilor locale, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus, şi a precizat că liderii politici se vor întâlni peste aproximativ două săptămâni pentru a evalua situaţia.

”Peste două săptămâni a rămas să mai vorbim, liderii politici, şi să evaluăm situaţia, să vedem care va fi evoluţia epidemiei de coronavirus şi, din punctul meu de vedere, se poate da la o adică un proiect de lege, se poate scrie foarte repede, se poate vota, se poate da o lege organică, nu o ordonanţă de urgenţă, prin care putem amâna alegerile locale”, a declarat Kelemen Hunor la Parlament.

El a precizat că în acest moment nu există un astfel de proiect.

”Trebuie să vedem cum vor evolua lucrurile. Este absolut clar că, dacă există o evoluţie nedorită, atunci nu poţi să faci precampanie, nu poţi să aduni semnăturile, nu poţi să faci campanie şi în ziua votului apar anumite riscuri de transmitere a bolii. Deci se poate gândi la aşa ceva, dar încă nu au fost discuţii. Vom vedea peste două-trei săptămâni când ne vom întâlni, fiindcă e corect să ne consultăm şi nu trebuie să spunem că această posibilitate este exclusă. În acest moment nu este exclusă o astfel de posibilitate (amânarea alegerilor locale – n.r.)”, a adăugat liderul UDMR, citat de Agerpres.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here