Acasă Politic UE alocă încă 50 de milioane de euro pentru ajutoare umanitare care...

UE alocă încă 50 de milioane de euro pentru ajutoare umanitare care vor fi trimise Ucrainei şi Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

Uniunea Europeană a anunţat duminică alocarea a 50 de milioane de euro pentru ajutoare umanitare care vor fi trimise Ucrainei şi Republicii Moldova, transmite DPA.

„În timp ce luptele grele şi loviturile de rachete continuă să distrugă infrastructura civilă vitală, necesităţile umanitare în Ucraina rămân extrem de ridicate”, arată comunicatul citat de agenţie.

Circa 45 de milioane de euro sunt rezervate pentru proiectele umanitare din Ucraina, în timp ce Republica Moldova, unde s-au refugiat de la începutul războiului sute de mii de ucraineni, va primi cinci milioane de euro.

Suma face parte dintr-un pachet de un miliard de euro promis de Comisia Europeană la conferinţa de săptămâna trecută a donatorilor intitulată Stand Up For Ukraine (Alături de Ucraina). Până acum, conform comunicatului, din această sumă au fost cheltuite deja 143 de milioane pentru ajutoare umanitare destinate celor afectaţi de invazia rusă.

Fondurile anunţate vor fi destinate serviciilor medicale de urgenţă, accesul la apă potabilă şi igienă, adăposturilor şi protecţiei, ajutoarelor băneşti şi combaterii violenţei împotriva femeilor. – sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here