Acasă Economie UE vrea să includă pe lista sancțiunilor și cea mai mare bancă...

UE vrea să includă pe lista sancțiunilor și cea mai mare bancă din Rusia

DISTRIBUIȚI

Uniunea Europeană intenționează să sancționeze cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, în următorul pachet de sancțiuni, a spus șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit BBC. Și alte instituții bancare for fi sancționate, a spus ea.

„Ne uităm mai departe la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rus”, a spus von der Leyen pentru Bild am Sonntag.

SUA au impus „sancțiuni severe” împotriva Sberbank și unui alt creditor rus, Alfa Bank, la începutul lunii aprilie. Marea Britanie a sancționat de asemenea Sberbank și s-a angajat să pună capăt tuturor importurilor de cărbune și petrol rusești până la sfârșitul anului 2022.

Până acum, UE cruțase Sberbank și o altă mare bancă rusească, Gazprombank, deoarece acestea erau principalele căi de plată pentru petrolul și gazul rusesc.

Von der Leyen a precizat că UE lucrează la „mecanisme inteligente” pentru a include petrolul în următoarele sancțiuni, potrivit Reuters.

În cea de-a cincea rundă de sancțiuni, UE a anunțat o serie de restricții, inclusiv o „interdicție totală a tranzacțiilor” pentru patru bănci care reprezentau 23% din sectorul bancar al Rusiei. Foto: The Guardian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here