Acasă Politic Uite cine vrea președinte

Uite cine vrea președinte

DISTRIBUIȚI

A apărut primul candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor. Mircea Moise (74 de ani), un român stabilit în Germania, a anunţat pe site-ul propriu că are şi un program de guvernare. Moise, care a vrut să candideze și în 2014, vine cu un program prin care vrea să șocheze. El vrea să urmeze traiectoria lui Nicolae Ceauşescu, care dintr-un simplu muncitor a devenit dictator. El a lucrat în timpul comunismului la CFR, la staţiile din Caransebeş şi din Lugoj, iar apoi a plecat în Franţa unde a lucrat în construcţii, iar după doi ani s-a întors în ţară unde a lucrat ca maistru instructor la o şcoală de lângă Lugoj. Între timp a făcut şi o şcoală de muzică, iar în 1987 a plecat în Germania. Un an şi jumătate a lucrat ”la negru”, după care s-a angajat la o fabrică din Stuttgart.

Moise promite că, dacă va ajunge la putere, toţi angajaţii de la stat, dar şi cei din firmele private care au contracte cu statul, vor fi monitorizaţi de instituţiile statului, fără a mai fi necesar acordul unui judecător. Ba, mai mult, acesta spune că şi celelalte firme vor avea dreptul să îşi monitorizeze angajaţii. El promite că toată ţara va fi împânzită de camere de supraveghere pentru a-i descoperi pe cei care nu muncesc sau fură. În ceea ce priveşte legile penale, acesta spune că va renunţa la prezumţia de nevinovăţie, inculpaţii fiind cei care trebuie să îşi demonstreze nevinovăţia.

Moise vrea să schimbe şi capitala ţării, într-un oraş care se va numi Silvania, undeva prin centrul țării. Tot el propune revenirea la şase zile de lucru săptămânal pentru că ”interesul comun are prioritate faţă de interesul personal”.

Moise vrea și înființarea funcției de vicepreședinte al țării, iar toți consilierii instituțiilor de stat nu vor fi votați, ci angajați prin concurs și încadrați ca salariați permanenți sau colaboratori în funcție de necesități.
Nu în ultimul rând, candidatul vrea reînființarea serviciului militar obligatoriu, autofinanțat, reactivarea fabricilor de medicamente și obligativitatea controlului anual al stării sănatății.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here