Acasă Info Local Umple g⚽lul din viața ta!

Umple g⚽lul din viața ta!

DISTRIBUIȚI

Înaintea meciului programat duminică, de la ora 21:00, în runda cu numărul opt din Liga 1, jucătorii echipelor FCSB și Dinamo vor intra pe teren însoțiți de mai mulți câini.

Este vorba despre o acțiune care face parte din parteneriatul încheiat de Consiliul Județean Ilfov cu Liga Profesionistă de Fotbal pentru încurajarea adopției animalelor fără stăpân.

Câinii provin din adăpostul public Brănești și sunt disponibili pentru adopție. Câinii sunt vaccinați, deparazitați, adulții sunt sterilizați și pregătiți să fie luați acasă. Toate animalele din adăposturile din Ilfov se găsesc și pe platforma www.ilfovadopta.ro.

Problema câinilor fără stăpân este în continuare una de actualitate în țara noastră. Câinii nedoriți sunt aruncați pe străzi, iar cei mai mulți ajung în adăposturi, acolo unde duc o viață grea.

Potrivit statisticilor, doar unul din zece câini de pe stradă este adoptat. Recent, Consiliul Județean Ilfov a încheiat, în premieră în națională și europeană, un protocol de colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal cu scopul promovării adopției animalelor fără stăpân.

În momentul de față, cei mai mulți câini din România sunt adoptați de organizații non-guvernamentale ori de persoane fizice din Marea Britanie, Germania și Olanda. De exemplu, doar în 2018, aproximativ 15.000 de câini din țară și-au găsit familii în Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + five =