Acasă Educatie “Un altfel de 20 20”

“Un altfel de 20 20”

DISTRIBUIȚI

Ministrul Educaţiei îndeamnă fiecare elev să citească zilnic 20 de minute, la şcoală şi 20 de minute, acasă

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, face apel la profesori să le citească elevilor cărţi adecvate vârstei lor. Anisie a anunţat că lansează un proiect prin care fiecare elev ar urma să citească singur câte 20 de minute pe zi.. În mesajul de încurajare a lecturii, susținut la Academia Română. Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, ministrul a făcut apel şi la părinţi şi bunici “să citească împreună, încă 20 de minute acasă”. Proiectul se numeşte “Un altfel de 20 20”.

Monica Anisie: “Ministerul Educației și Cercetării lansează un proiect dedicat încurajării lecturii în școală și în familie. Lansăm invitația ca în toate școlile din România, fiecare copil să citească 20 de minute pe zi. Totodată, îi invit pe cei mari, fie că sunt părinți și bunici să se alăture copiilor și să citească împreună, încă 20 de minute acasă. Observarea, înțelegerea și interpretarea textelor reprezintă sprijin pe drumul construirii de sine. Tocmai de aceea, rog colegii profesori, să le citească elevilor povești din cărți adecvate vârstei lor, să îi încurajeze să întrebe, să aibă răbdare cu ritmul lor de înțelegere, să le ofere timp pentru mirări și spațiu în care ei să-și imagineze lumile descrise în cărți”.

Numele proiectului “un altfel de 20 20” vine în contextul în care Viorica Dăncilă a făcut anul trecut o gafă în timpului unui discurs, spunând în loc de 2020, 20 20 (douăzeci, douăzeci). Momentul a fost ironizat luni întregi pe internet şi în presă, reamintește Edupedu.ro, Foto/Doc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here