Acasă Editorial Un gest

Un gest

DISTRIBUIȚI

 Cătălin DRAGOMIR

În urmă cu un an și jumătate, Nicușor Dan a demisionat de la conducerea USR și din partid, vorbind despre onoare și despre problemele prioritare ale societății românești și ale partidului. A fost un gest rar întâlnit în politica românească. Cel care ani de zile a promovat o idee și care a creat și un vehicul politic pentru promovarea ideilor în care credea s-a dat la o parte, lăsând locul celor care, la acel moment, păreau a fi majoritari.

În acest an și jumătate, a devenit aproape invizibil, iar în prim plan au intrat alți politicieni care au stat, până în acel moment, în umbră.

Iată însă că roata s-a întors și viața ne-a demonstrat, încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu întotdeauna ceea ce vine din urmă are întotdeauna calitățile necesare pentru preluarea frâielor puterii.

Parcă de nicăieri, Biroul Electoral Central a respins înscrierea alianței dintre USR și PLUS (formațiunea al cărei exponent este Dacian Cioloș), pentru că niciuna dintre aceste formațiuni nu își actualizase datele în Registrul Partidelor Politice, unde figurau ca președinți vechii lideri.

Ca un părinte care se sacrifică pentru viitorul copilului său, Nicușor Dan s-a reînscris în USR pentru a permite formațiunii pe care a fondat-o să meargă mai departe în alegerile pentru Parlamentul European.

Cu alte cuvinte, după ce au intrat în Parlamentul României ținuți de mână de Nicușor Dan, acum vor candida pentru o funcție de eurodeputat tot datorită lui Nicușor Dan. Între timp, fusese dat la o parte, pentru că a gândit altfel… Foto: 9AM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here