Acasă Economie UN PAS MARE CĂTRE ÎNFRĂȚIREA DINTRE JUDEȚUL ILFOV ȘI PROVINCIA CHINEZĂ JIANGSU...

UN PAS MARE CĂTRE ÎNFRĂȚIREA DINTRE JUDEȚUL ILFOV ȘI PROVINCIA CHINEZĂ JIANGSU  

DISTRIBUIȚI

La 16 iulie 2017, o delegație a Consiliului Județean Ilfov, condusă de vicepreședintele Petre Popeangă, s-a întâlnit cu delegația provinciei Jiangsu din Republica Populară Chineză, condusă de Ma Quilin, viceguvernator al Guvernului Popular al provinciei. Din delegația chineză au mai făcut parte Mo Zongtong – director general al Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente, Dai Yueqiang, director general adjunctal Comisiei pentru Economie şi Tehnologia Informaţiei a Provinciei Jiangsu și Sun Yi, director general adjunct al Biroului pentru Afaceri Externe al Provinciei Jiangsu. 

Colaborarea dintre cele două părți a fost inițiată în noiembrie 2013, odată cu prima vizită a reprezentanţilor Oficiului Afaceri Externe (FAO) al Guvernului Popular din Provincia Jiangsu, cu ocazia aceasta partea română prezentând părții chineze proiectul de Înțelegere de Înfrățire și Cooperare între județul Ilfov din România și provincia Jiangsu. Ulterior, relațiile bilaterale s-au intensificat, concretizându-se, în perioada 2015 – 2016, prin mai multe acţiuni – acordarea unei burse Jasmine în cadrul Universității din Nanjing pentru o perioadă de 6 luni, completată prin organizarea unui stagiu de practică de 3 luni în cadrul companiei Phoenix Publishing & Media Group din Nanjing.

Întâlnirea din data de 16 iulie a.c, a doua organizată în anul 2017 cu reprezentanți ai provinciei Jiangsu, a oferit ocazia reconfirmării și consolidării direcțiilor de colaborare inițiate între cele două instituții pe mai multe planuri: dezvoltarea unei platforme de comunicare între reprezentanti ai mediului de afaceri din Ilfov și Jiangsu cu accent pe dezvoltatorii care realizează activităţi în domeniile logistic, IT, dar şi în domeniul transferului tehnologic și cercetării industriale, al industriei farmaceutice şi pentru activități de import-export.

Un punct distinct al agendei de lucru l-au constituit discuţiile privind încheierea acordului de înfrățire între cele două regiuni, intensificarea schimbului de bune practici şi al cooperarării interinstituționale între structurile administrative specifice celor două regiuni.

Cei doi demnitari au convenit ca în perioada imediat următoare structurile competente din cele două instituţii din România şi China să realizeze toate demersurile necesare punerii în operă a obiectivelor discutate. Un schimb de informaţii punctuale pe problemele abordate va avea loc în perioada de referinţă, astfel încât la următoarea întâlnire a celor două părţi să poată fi efectiv realizate toate obiectivele analizate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here